Kétfázisú Implantátum

Svájci, rendkivül tartós, prémium minőségű kétfázisú implantátum!

A világon sokféle minőségi implantátumot létezik. A DENT ELITE mindig nagy körültekintéssel választja ki az adott felhasználás igénynek legmegfelelőbb hagyományos, Kétfázisú Implantátum márkát. Az általunk használt implantátumoknál szempont a megbízhatóság, a precíz megmunkálási képesség, legmagasabb szakmai elvárásoknak történő megfelelés, de az is, hogy a beavatkozás során minimális csontfúrásra legyen szükség.

 

A ma elérhető, legmagasabb technológiai szintet képviselő hagyományos Kétfázisú Implantátumok alkalmazásával már szinte minden típusú fogpótlást képesek vagyunk megoldani. Amennyiben több fog helyreállítása szükséges, akkor célszerű hidakkal összekötni a hiányzó pontokat, azonban arra is van lehetőség, hogy minden fogat külön-külön pótoljunk. Azoknál a pácienseknél akik fogazatuk jelentős részét elveszítették és nem áll rendelkezésre protetikai eljárásnak alávethető fog, teljes száj rehabilitációt ajánlunk.

A Hagyományos, Kétfázisú Implantátum Tartós, Biztonságos Megoldás

A kétfázisú implantáción alapuló fogpótlás az egyik legkorszerűbb technológia, amire 2005 óta garanciát adunk!

Ez mind benne van az árban!

  • Állapotfelmérés
  • Erős érzéstelenítések
  • Implantátum behelyezés
  • Gyógylási idő, csontosodás
  • Kezelési terv készítése
  • Fogpótlás
A Legkiválóbb Minőségű Kétfázisú Implantátum

A hagyományos, Kétfázisú Implantátum tartós, erős, biztonságos és hosszú élettartamú megoldás azok számára akik rendelkeznek megfelelő mennyiségű és minőségű csontozattal. Annak megállapítása, hogy valaki alkalmas e erre a fajta fogpótlásra, digitális panoráma röntgen felvételen alapuló konzultáció során dönthető el. A konzultáció minden esetben ingyenes és nem kötelez semmire!

 

Ára 160 000 Ft

Időpontot kérek!
SZÁJSEBÉSZETI TECHNIKA

 

A legtöbb magyarországi rendelőben általános fogorvos is végezhet implantációs műtétet és fogpótlást. DENTALUNION-nál azonban kizárólag tapasztalt, nagy rutinnal és gyakorlattal rendelkezező szájsebészek végezhetik ezt a fajta beavatkozást. Pácienseink így maximális biztonságban érezhetik magukat úgy az implantációs folyamat, mint a végeredmény tekintetében.

HAGYOMÁNYOS, KÉTFÁZISÚ IMPLANTÁTUM

A hagyományos, Kétfázisú Implantáció során az implantátum az állcsontba kerül behelyezésre. beültetett implantátumba úgynevezett. gyógyulási csavart tesznekmajd az ínyt visszavarrják fölötte. Ezután 3-6 hónapig tartó csontosodási, gyógyulási folyamat következik, amelynek során behelyezett speciális platina ötvözet teljesen beépül a csontozatba.

 

A csontosodás után a szájsebész felnyitja az ínyt az implantátum fölött, hogy hozzáférhetővé váljon a becsontosodott implantátumban elhelyezett gyógyulási csavar. gyógyulási csavar helyére kerül az a gömbfej amire a fogat vagy fogsort rögzíti a szájsebész. A következő lépés a mintavétel, majd a végleges fogsor elkészítése a saját fogtechnikai laboratóriumunkban. Ezt követik a próbák, s végül az un. finomhangolás, hogy az új fogsora lehető legkényelmesebb és hatékonyabb legyen.

FOGPÓTLÁS KÉTFÁZISÚ IMPLANTÁTUMMAL

 

A hagyományos, Kétfázisú Implantátum éppen úgy a fogpótlás legmodernebb formája, mint az Azonnal Terhelhető Implantátum. Ha csak egyetlen fogat kell pótolni, az lehetséges úgy, hogy mellette lévő fogak érintetlenek maradjanak. A gyakorlatban leginkább hidak vagy teljes fogsorok készítésére használjuk a Kétfázisú Implantátum módszert. Ennek az implantációs módszernek két említésre méltó hátránya van: 1.) csak megfelelő minőségű és mennyiségű csontozat megléte esetén alkalmazható, 2.) 3-6 hónap csontosodási, gyógyulási idővel kell számolni, ami meglehetősen elnyújtja fogpótlási folyamatot.

100% Minőségi Garancia

 

Az elvégzett fogászati beavatkozásokat ellenőrizni kell, nem merül-e fel valamilyen nemkívánatos elváltozás. Amennyiben az ingyenes felülvizsgálaton olyasmi derülne ki amire garanciát vállalunk, és a beteg részéről teljesülnek a garancia feltételei, a probléma megszüntetése szintén ingyenes.

Kettő az egyben garancia

 

Mindent megteszünk, hogy pácienseink kényelmesen és biztonságban érezzék magukat a kezelések alatt és azután is! Ezért is biztosítunk kettő az egyben, dupla garanciát! Az egyik az előző blokkban leírt Minőségi Garancia, a másik a következő blokkban tárgyalt Gyakorlati Árgarancia.

Gyakorlati árgarancia

 

Biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb áron nálunk kapja a különböző fogászati kezeléseket. Amennyiben azonban más, a körzetünkhöz tartozó budai fogászati magánrendelőtől kedvezőbb árajánlatot kapna, akkor a kedvezőbb áron vállaljuk az Ön kezelését!

Fogpótlás 5 nap alatt

Biztonságos implantációs fogpótlást szeretne?

Hívjon minket az alábbi telefonszámok valamelyikén vagy foglaljon időpontot online és kollégánk egy munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Tel.: +36 70 616-8025

A hagyományos, Kétfázisú Implantációval készülő fogpótlás lépései

Ha tartós, biztonságos és teljes értékű fogpótlást szeretne, válassza a hagyományos Kétfázisú Implantátum megoldást.

KONZULTÁCIÓ

 

A legelső lépés a személyes konzultációra történő időpontkérés, ami történhet online, telefonon vagy akár személyesen valamelyik rendelőnkben. A konzultáción, ha a páciens nem rendelkezik ilyennel, panoráma röntgen felvétel készül, ami ahhoz szükséges, hogy a szájsebész a lehető legpontosabb képet kapja a fogazatról. Ezután a szóba jöhető megoldások közül kiválasztja az adott szituációban legoptimálisabb megoldást és azt megbeszéli a pácienssel. Ha ő elfogadja az ajánlott megoldást, Kezelési Terv és Árajánlat készül.

Az Időpontkérést felelősségteljes döntésnek kell megelőznie a tekintetben, hogy a páciens kész és képes a tervezett fogpótlásra. Amikor valaki időpontot kér ingyenes konzultációra, minimum 30 percre lefoglal egy fogászati széket orvossal,asszisztenssel és minden egyéb eszközzel egyetemben, a röntgent is beleértve. Ez nem kevés pénzébe kerül a rendelőnek, ráadásul amikor valaki nem jelenik meg, másoktól veszi el a lehetőséget. Fontos tehát, hogy amikor időpontot kérünk, minden tekintetben legyünk készek és legyünk tisztában azzal is, mivel jár az, ha valaki nem jelenik meg a Konzultáción.

IMPLANTÁCIÓ

 

Az implantációs műtét kezdete előtt a szájsebész még egyszer elmagyarázza, hogy milyen beavatkozásra kerül sor, milyen sorrendben. Megnyugtatja a pácienst, hogy egy szükségszerű, teljesen fájdalommentes beavatkozás történik. Az első lépés egy hatékony, több lépéses fájdalomcsillapítás, majd amikor az érintett szövetek teljesen érzéstelennél válnak, megkezdődik beavatkozás. Ha van ilyen és ha szükséges, eltávolításra kerülnek a protetikai ellátásra alkalmatlan fogak.

A szájsebész egy metszéssel felnyitja a fog csontozat fölötti ínyt és az előre megtervezett pontokon furatokat készít a csontozatba. Ezekbe a furatokba csavarja be a Kétfázisú Implantátumokat. Ezután helyükre kerülnek az un. gyógyulási csavarok, amelyek légmentesen lezárják az implantátumok tetején lévő nyílásokat. Az utolsó fázisban a szájsebész varratokat helyez el az implantátumok fölött összezárt ínybe. A beavatkozást 3-6 hónap, úgynevezett gyógyulási, csontosodási időszak követi. Erre az időszakra ideiglenes fogsort kap a beteg.

FOGPÓTLLÁS

 

A gyógyulási – csontosodási – időszak alatt a páciensnek az orvos  által meghatározott időszakonként kontroll vizsgálatokon kell részt vennie. Ezeken a  szájsebész meggyőződik arról, hogy minden rendben van e, nincs e valamilyen nem kívánatos elváltozás, illetve ha van, megteszi a szükséges lépéseket. A gyógyulási folyamat szinte kivétel nélkül probléma mentes, nincs szükség beavatkozásra!

A fogpótlási folyamat az erős fájdalomcsillapítás után az íny implantátumok fölötti részének feltárásával kezdődik. Amikor az un. gyógyulási csavarok előtünnek, a szájsebész eltávolítja azokat és a helyükre egy külön egység, az úgy nevezett implantátum fej kerül. Később ezeken rögződik a fog vagy fogsor.

Az implantátum fej behelyezése és az íny rekonstrukciója után kerül sor az harapásos mintavételre, amelynek során rögződik az implantátumok pontos helye és pozíciója. A mintavételt követő néhány napban elkészül a fogpótlás, ami a szokásos módszerekkel kerül végelegesítésre, mint például illesztés és finomhangolás.

Hagyományos Kétfázisú Implantátum – Gyakori kérdések

Pontos válaszok a kétfázisú implantációval kapcsolatban leggyakrabban felemerülő kérdésekre

Mik az implantáció egészségügyi feltételei?

Az implantáció tervezése előtt nem csak a fogazat és a fogcsontozat állapotának ismerete fontos, hanem az általános egészségi állapoté is. Az implantáció csak teljesen egészséges íny és fogak (ha vannak), valamint jó általános egészségi állapot megléte esetén lehetséges.  Ennek érdekében előkészítő kezelésekre lehet szükség, például fogkő eltávolítás, tömések és így tovább.

 

Általánosságban véve egészségesnek kell lenni, elhanyagolt cukorbetegség, magas vérnyomás, vagy biszfoszfonát (csontritkulást gátló gyógyszerek) szedése mellett fogbeültetés nem lehetséges. Véralvadásgátló szedése esetén is előkészületek szükségesek, a megfelelő vérkép érdekében szükséges konzultálni a háziorvossal, hematológussal, kardiológussal is.

Több műtét is szükséges?

Az implantátum csavarok hossza és átmérője a rágáskor fellépő erők szerinti statikai elveknek megfelelően vannak kialakítva. Amennyiben az implantátum csavarok közül a legrövidebb és legvékonyabb sem illeszthető be a csontba a szűkös, vékony csontkínálat, közelben futó ér vagy egyéb anatómiai képlet miatt, el kell tekinteni az implantálástól vagy bizonyos esetekben műcsont pótlással, saját csont beültetéssel, vagy arcüreg emelő műtéttel meg lehet növelni a csontkínálatot, így lehetőséget teremtve az implantációhoz. Az adott szituáció függvényében a kiegészítő műtét vagy egyszerre történik az implantátum csavar behelyezésével, vagy egy önálló műtétet képez.

Nehéz műtét a hagyományos, kétfázisú implantáció?

A hagyományos Kétfázisú Implantátum nagyobb műtéti beavatkozást igényel, mint az Azonnal Terhelhető Implantátum,  s nemcsak azért, mert gyakorlatilag két műtétre is sor kerül. A legfontosabb előfeltétel, hogy a csontozat mind a 3 dimenzióban kielégítő méretű és minőségű kell legyen egy normál implantátum csavar behelyezéséhez. Az implantátum csavarok különböző átmérőben és hosszúságban elérhetők. Az orvos a csontkínálat alapján választja ki a legmegfelelőbb méretű csavart úgy, hogy az kellő mélységbe kerüljön a csontba, de ne érintse a közelben futó anatómiai képleteket, főleg ereket, idegeket, üregeket.

 

A késői – sok évvel a fogeltávolítás utáni – implantáció esetén a csontkínálat egyre rosszabb minőségű, a kihúzott fog helyén a csont elvékonyodik, megrövidül. Ilyen esetben egyre inkább kiegészítő műtétre van szükség az implantáláshoz vagy Azonnal Terhelhető Implantátumot kell választani.

 

Az implantációs műtét során a szájsebész feltárja a fogcsont feletti ínyt azokon a helyeken, ahova implantátumok kerülnek, majd annyi lyukat fúr a csontozatba, ahány implantátumot kell beültetni. Ezután gyógyuló csavarokkal zárja be az implantátum végeit, majd visszavarja a felvágott íny részeket. Pár napos gyógyulás utánmegtörténik a harapásos mintavétel, illetve az ideiglenes fogsor elkészítése és felhelyezése.

 

3-6 hónapos gyógyulási (csontosodási) periódus után a gyógyuló csavarok fölötti ínyt ismét fel kell metszeni, hogy azok hozzáférhetővé váljanak és ki lehessen őket cserélni azokra a göb fejekre, amiken majd a végleges fogsor rögzül. A harapásos mintavétel után napokon belül elkészül a végleges fogsor, ami patentszerűen pattan rá az implantátukon rögzített gömbökre.

Mennyi idő a gyógyulás?

A gyógyulási idő letelte után, az első fázis a fogíny megfelelő megformázása, melynek nem csak esztétikai szerepe van, hanem a fogpótlás tisztítási feltételeinél is fontos. Ha az ínyformázáson túl vagyunk, elindulhat az utolsó fázis, a fogpótlás elkészítése. Ennél a munkafázisnál a fogpótlások készítésénél már ismert szakaszok következnek, lenyomatvételek, harapás beállítás, fogszín választás, próba. Az elkészült fogpótlás beragasztása először ideiglenesen történik, később, ha a páciens esztétikai és funkcionális szempontból is elégedett, következhet a végleges rögzítés.

Fogorvost keres?

Hívjon minket: +36 70 616-8025
vagy kérjen időpontot online!