Végleges Fogpótlás 5 Nap Alatt – Hasznos Tudnivalók a Beavatkozásról

Végleges Fogpótlás 5 Nap Alatt – Hasznos Tudnivalók a Beavatkozásról

A legmodernebb svájci technológia, az Azonnal Terhelhető Implantátum által lehetséges végleges fogpótlás 5 nap alatt, azaz ennyi idő alatt készülhet el egy azonnal terhelhető, ideiglenes vagy végleges fogsor. Az alábbiakban részletesen leírjuk milyen lépésekben és hogyan történik ez a fajta beavatkozás a DENTALUNION Fogszakorvosi és Szájsebészeti Központban.

A legelső fontos lépés az Időpont Egyeztetés. Ennek során közös megegyezéssel meghatározzuk a kozultáció időpontját és helyét. Fontos tudni, hogy az időpont egyeztetéskor kialakított Konzultációs Időpont egy kölcsönös szóbeli megállapodás, amelyben a felek felelősséget vállalnak! Egyfelől DENTALUNION felelősséget vállal azért, hogy rendelői időt, fogászati széket és egyéb fogászati eszközöket, szájsebészt és asszisztenst biztosít, másfelől a beteg felelősséget vállal azért, hogy megjelenik a konzultáción.

1.) Konzultáció. Az első személyes találkozás, amelynek során a páciens megismerkedik a szájsebészésszel és az asszisztenssel, akik mindvégig ugyanazok lesznek a beavatkozás során az első naptól az utolsóig. Az állapotfelmérés a páciens által hozott vagy a rendelőben készített panoráma röntgen, valamint a helyszínen történő vizsgálat alapján történik, amelynek során a szájsebész folyamatosan kommunikál a pácienssel. Az állapotfelmérést követően a fogorvos tájékoztatja a pácienst a fogazata állapotáról, a lehetséges megoldásokról, valamint az azokhoz tartozó árakról. Abban az esetben ha a páciens ott helyben eldönti, hogy kéri a kezelést, akkor napra pontos kezelési terv már akkor készül.

2.) Implantátum Behelyezés Műtét. Hadd kezdjük azzal, hogy DENTALUNION részéről a műtétre való felkészülés lényegesen komolyabb előkészületeket igényel, mint azt a Konzultációs Időpont kérésnél elmondtuk. Ha valaki nem jelenik meg a számára meghatározott műtéti napon, amellett, hogy másoktól veszi el a műtéti időt, mintegy százezer forint körüli kárt okoz a rendelőnek!

A műtét napját kezdje úgy mint általában: reggelizzen meg, vegye be gyógyszereit, vitaminjait  ha szed. Bármikor van is az időpontja, ne érkezzen éhgyomorra. A legfontosabb, hogy ne idegeskedjen a beavatkozás miatt egyrészt, mert a lehető legjobb kezekben lesz és garantáljuk, hogy a kezelés fájdalommentes lesz.

Amikor mindent megértett és elfogadott, egy ugynevezett Műtéti Beleegyező Nyilatkozatot kap, amit figyelmesen el kell olvasnia és ki kell töltenie. Miután aláírta a nyilatkozatot, az érzéstelenítéssel kezdetét veszi a műtét. Elsőként eltávolításra kerülnek a protetikailag kezelésre alkalmatlan fogak, majd ezt követően beültetésre kerülnek az implantátumok. A behelyezésre kerülő implantátumok száma mindig az adott szituációtól függ, általában 8 és 10 között szokott lenni álcsontonként.

Miután az implantátumok behelyezésre kerültek, lenyomatot veszünk, együtt kiválasztjuk a fogszínt és végül készítünk egy panoráma röntgent, ami már láthathók a behelyezett implantátumok. Ezzel a páciens számára befejeződött a fogpótlás legnehezebb szakasza. A levett mintát elküldjük a saját fogtechnikai laboratóriumunkba, ahol a kollégák azonnak nekilátnak az új fogmű elkészítéséhez. A páciens számára antibiotikumot és fájdalomcsillapítót írunk fel és így bocsájtjuk otthonába.

3.) Kontrollok. A harmadik találkozás során, a műtét utáni első kontrollon megtörténik a vázpróba. Vázpróbán azt a fém vázat próbáljuk ki amire majd az ideiglenes vagy végleges fogpótlások kerülnek. A művelet során a vázat illesztjük az implantátumokra, a precíz, pontos illeszkedés nagyon fontos. Vázpróba után a fém vázat visszaküldjük a laborba , hogy elkészítsék és ráhelyezzék a fogakat.
Az implantáció utáni második napon viaszharapásos mintavétel és fogpróba történik. Viaszharapásos mintavételnél egy felmelegített viaszsáncba kell harapni, ekkor a harapási magasság kerül beállításra. A fogpróbánál a fogak mégcsak viaszba vannak beágyazva, de már látható a mérete, formája, valamint az is, hogy milyen is lesz a kész fogsor. Itt még lehet módosítani, változtatni, ha valami nem tetszik.

Az implantáció utáni harmadik vagy negyedik napon elkészül a fogpótlás az implantátumokra és elvégezzük a szükséges igazításokat, pontosításokat a fogsoron.
Az 5. napon kerül sor az implantátumokon rögzített elkészült fogsor átadàsára. A páciens kap egy un. Implantátum Kisérő lapot, amely tartalmazza, hogy pontosan milyen típusú implantátumok, milyen pozicióban kerültek beültetésre. Részletes tájékoztatást adunk a tekintetben, hogy mire kell figyelni az első időkben és később, elmondjuk hogyan kell az új fogsort tisztítani és így tovább. Az elkészült fogsorral egy-két hét múlva kell ismét kontrollra jönni.

A DENTALUNION Magyarországon az elsők között kezdte az Azonnal Terhelhető Implantátumos fogpótlást, s az elmúlt években úgy a szájsebészek mint az asszisztensek nagy gyakorlatra tettek szert ezen a téren. Minden munkát teljes garanciával végzünk. Ha bármilyen további kérdése lenne a témával kapcsolatban szíveskedjen felvenni a kapcsolatot a DENT ELLITE Fogszakorvosi és Szájsebészeti Központtal.